Atletihälkoppar – ortopediska hälkoppar i medicinsk formplast

Hårda hälkoppar fungerar i de allra flesta fall betydligt bättre än mjuka hälkoppar, sulor och andra hjälpmedel för att komma tillrätta med Severs syndrom. I studier har man funnit att upp till 25 % av barnen drabbas, framför allt aktiva barn, men även barn som inte sysslar med idrott kan råka ut för hälsmärta.

Att ha ont i hälen eller hälarna är mycket vanligt för aktiva barn i åldrarna 9-15 år. I studier har man funnit att upp till 25 % av barnen drabbas, framför allt aktiva barn, men även barn som inte sysslar med idrott kan råka ut för hälsmärta. Även om Severs syndrom är ofarligt, kan det göra det svårt eller omöjligt att ägna sig åt sin fotboll, innebandy, handboll eller annan sport på grund av smärtan. Detta är ju ofta väldigt jobbigt för barnet. Och har barnen det tungt, påverkar det hela familjen. Lösningen i de allra flesta fall är Atletikoppar. Kopparna gjuter vi på plats och du kan använda dem direkt.

Atletikoppar är styva men dynamiska hälkoppsinlägg som har en stadig och djup hälskål. Tack vare detta, ges maximal avlastning av det onda i häl och hålfot. Belastningen på hälbenet minskar, fettkuddens tjocklek ökar och smärtan minskar vid användning av hälkoppen.

 

HÄLSMÄRTA VID ELLER EFTER TRÄNING? DÅ KAN DET VARA SEVERS SYNDROM.

 

Hälsmärta är ett av de vanligaste problemen för barn och unga som ägnar sig åt fotboll, innebandy och andra “stötiga”sporter. Den absolut vanligaste orsaken till problemen är Severs syndrom eller apofysitis calcanei eller osteochondrit som det också kallas. Det är en ofarlig åkomma som dock är smärtsam, långvarig och kan orsaka att man inte kan ägna sig åt sin sport. Med individuellt formgjutna Atletikoppar kan man i de allra flesta fall komma till rätta med problemen och fortsätta idrotta på samma nivå som innan hälsmärtan.