google-site-verification: googlec7961a894edadfe2.html Våra Atletikoppar | Atleti
top of page

Atletihälkoppar – ortopediska hälkoppar i medicinsk formplast

Hårda hälkoppar fungerar i de allra flesta fall betydligt bättre än mjuka hälkoppar, sulor och andra hjälpmedel för att komma tillrätta med Severs syndrom. I studier har man funnit att upp till 25 % av barnen drabbas, framför allt aktiva barn, men även barn som inte sysslar med idrott kan råka ut för hälsmärta.

IMG_6384_2cropfri2.png

MAXIMAL AVLASTNING

Belastningen på hälbenet minskar, fettkuddens tjocklek ökar och smärtan minskar vid användning av hälkoppen.

Att ha ont i hälen eller hälarna är mycket vanligt för aktiva barn i åldrarna 9-15 år. I studier har man funnit att upp till 25 % av barnen drabbas, framför allt aktiva barn, men även barn som inte sysslar med idrott kan råka ut för hälsmärta. Även om Severs syndrom är ofarligt, kan det göra det svårt eller omöjligt att ägna sig åt sin fotboll, innebandy, handboll eller annan sport på grund av smärtan. Detta är ju ofta väldigt jobbigt för barnet. Och har barnen det tungt, påverkar det hela familjen. Lösningen i de allra flesta fall är Atletikoppar. Kopparna gjuter vi på plats och du kan använda dem direkt.

Atletikoppar är styva men dynamiska hälkoppsinlägg som har en stadig och djup hälskål. Tack vare detta, ges maximal avlastning av det onda i häl och hålfot. Belastningen på hälbenet minskar, fettkuddens tjocklek ökar och smärtan minskar vid användning av hälkoppen.

 

HÄLSMÄRTA VID ELLER EFTER TRÄNING? DÅ KAN DET VARA SEVERS SYNDROM.

 

Hälsmärta är ett av de vanligaste problemen för barn och unga som ägnar sig åt fotboll, innebandy och andra “stötiga”sporter. Den absolut vanligaste orsaken till problemen är Severs syndrom eller apofysitis calcanei eller osteochondrit som det också kallas. Det är en ofarlig åkomma som dock är smärtsam, långvarig och kan orsaka att man inte kan ägna sig åt sin sport. Med individuellt formgjutna Atletikoppar kan man i de allra flesta fall komma till rätta med problemen och fortsätta idrotta på samma nivå som innan hälsmärtan.

Belastningen på hälbenet minskar, fettkuddens tjocklek ökar och smärtan minskar vid användning av hälkoppen.

Viktigt när du skaffat Atletikoppar

För att kopparna ska hjälpa är det viktigt att följa våra råd:

1

ANVÄND DEM I ALLA SKOR, INTE BARA I SKORNA DU IDROTTAR I.   

Om du spelar fotboll, byt till grusskor som fördelar trycket över hela foten.

2

UNDVIK HÅRDA OCH PLATTA SKOR PÅ FRITIDEN.   

Använd löparskor med en stabil hälkappa så att hälkoppen inte plattas ut.

3

GÅ INTE BARFOTA. 


Använd alltid mjuka tofflor som badtofflor, ”foppatofflor” eller andra mjuka inomhusskor.

4

HA TÅLAMOD. 

Severs innebär en inflammation som ska läkas ut, genom att använda Atletikopparna över tid, ökar chanserna markant att de ska hjälpa.

SÅ FUNGERAR ATLETIHÄLKOPPAR.

 

Atletikoppar är ortopediska hälkoppsinlägg tillverkade i medicinsk formplast. Det kan låta märkligt att hårda hälkoppar skulle hjälpa, men det fungerar i de allra flesta fall betydligt bättre än mjuka hälkoppar, sulor och andra hjälpmedel. Atletikoppar är styva men dynamiska hälkoppsinlägg som har en stadig och djup hälskål. Tack vare detta ges maximal avlastning av det onda i häl och hålfot. Belastningen på hälbenet minskar, fettkuddens tjocklek ökar och smärtan minskar vid användning av hälkoppen. Den djupa och styva hälkoppen hindrar fettkudden att komprimeras, vilket leder till att belastningssmärtan minskar och en ökad stötdämpning uppnås. För bästa resultat bör man se över sina idrottsskor, spelar du fotboll är det mycket bättre att använda grusskor än skor för konstgräs på grund av dobbarna, och man bör ha mjuka tofflor inomhus, till exempel “sliders” eller badtofflor samt att undvika att gå barfota!

 

HUR ANVÄNDER JAG ATLETIHÄLKOPPARNA?

 

Använd dina styva ortopediska hälkoppar i alla skor, och särskilt vid idrott! Då kan man i de allra flesta fall fortsätta idrotta i samma frekvens som innan hälbesvären. Hälkoppen avbildar foten exakt, därför upplevs de väldigt avlastande och sköna, trots sitt relativt hårda ytskikt och utseende. På så sätt minskar stressen på tillväxtzonen med resultatet att inflammationen och smärtan dämpas.

Atletihälkopparna görs på plats medan du väntar och du kan använda dem direkt. Vanligtvis tar det några veckor innan effekten börjar märkas i minskad smärta, men i vissa fall nästan direkt.

Så gott som alla som använder Atletikoppar får en markant minskning av smärta i hälen, många blir helt smärtfria. Viktigt att komma ihåg att använda mjuka tofflor inomhus och inte gå barfota. Och spelar du fotboll rekommenderar vi starkt att byta från gräs- eller konstgrässkor till grusskor för att fördela trycket bättre över hela fotsulan.

 

HUR VET VI ATT DET FUNGERAR?

Vi har under åren hjälpt hundratals barn att fortsätt utöva sin idrott och att slippa hälsmärta tack vare användandet av Atletikoppar.


Även inom forskningen finns gott stöd för att välja Atletikoppar för snabb och effektiv smärtlindring. Den visar att användning av hårda hälkoppar reducerade smärtan med upp till 80 % inom en 8 veckors period. Hälkoppen föredrogs som behandlings metod av 77 % vid studier där annan behandling jämfördes med hårda hälkoppar.*

ATLETIKOPPEN TILLVERKAS AV BIOLOGISKT NEDBRYTBAR PLAST.

 

Ingen annan produkt visar lika hög tryckavlastning av hälbenet som Atletikoppen. Den tillverkas av ett unikt biologiskt nedbrytbart material med mycket hög vidhäftningsförmåga när det värms upp. Därmed uppnår man en stor precision i individuell formanpassning till foten.

REFERENSER


“Treat it with a heel cup: a randomized, crossover study with two insole alternatives. Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports. Perhamre et al. (2011 ) A heel cup improves the function of the heel pad in Sever’s injury: Effects on heel pad thickness, peak pressure and pain. Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.”

Pris
friitdrott_spring.jpg
innebandy.jpg

Pris Atletihälkoppar

Hos Atleti får ni hjälp av legitimerade sjukgymnaster och naprapater som specialiserat sig på att hjälpa barn och ungdomar som drabbats av idrottsskador. Hälkopparna håller normalt ungefär ett år. Men för barn kan de behöva bytas ut efter 6-12 månader beroende på hur snabbt fötterna växer. När kopparna börjar kännas för små eller om smärtan skulle komma tillbaka är det dags att byta ut dem. Kopparna säljes enbart i par.

Barn – individuellt tillverkade och utprovade ortopediska hälkoppar

• 1 par ortopediska hälkoppar barn, inklusive undersökning: SEK 1300* ( ** )

• 2 par (vid första besök ) SEK 2300

* Inklusive ev efterbesök för finjustering

Vuxna – individuellt tillverkade och utprovade ortopediska hälkoppar

• 1 par inklusive undersökning: SEK 1400* ( ** )
• 2 par (vid första besök ) SEK 2500 *Inklusive ev efterbesök för finjustering

** Vid behov av ytterligare koppar vid ev återbesök: SEK 1200 barn SEK 1300 Vuxen

 

Om undersökning visar att hälkoppar ej behövs, betalar ni enbart för undersökning 795kr. Undersökning övriga skador: 795kr.

IMG_6391_2 friCrop.png
atleti_rgb_lightblue.png

Atleti är en klinik för idrottsskador med särskild inriktning på skadeproblematik bland barn och unga. Vi vänder oss främst till barn och ungdomar mellan 6 – 17 år som drabbats av idrottsrelaterade skador. Vårt team består av legitimerade fysioterapeuter och naprapater med lång erfarenhet av dylika skador och vi har ett nätverk av kvalificerade samarbetspartners som kan hjälpa er om det krävs mer omfattande insatser. Alla våra leverantörer har fått visa utdrag ur belastningsregistret.

bottom of page