google-site-verification: googlec7961a894edadfe2.html
top of page

Att idrotta som barn innebär rörelse, gemenskap och glädje. Och ibland skador.

På Atleti vill vi att så många unga och barn som möjligt ska kunna idrotta så mycket som de bara vill. Därför har vi specialiserat oss på att hjälpa barn och ungdomar som drabbats av idrottsskador.

VARFÖR EN IDROTTSKLINIK FÖR BARN?


Alla som idrottar råkar förr eller senare ut för skador, och det gäller i högsta grad även barn och unga. Men det finns viktiga anatomiska skillnader i strukturen i växande brosk och ben jämfört med vuxen färdigutvecklad vävnad. Denna olikhet är betydelsefull för hur skador yttrar sig hos barn. Det har också betydelse för hur skador hos unga ska omhändertas och rehabiliteras.

 

ATT IDROTTA ÄR VIKTIGT, ÄVEN FÖR BARN OCH UNGA

 

Genom evidensbaserat kunnande om idrottsrehabilitiering för unga idrottare, är vårt mål att barn och ungdomar ska kunna fortsätta idrotta, ofta direkt efter utförd behandling. Vi är specialister med gedigen erfarenhet och kunskap, men för oss är det också viktigt att barnen känner hopp och möjligheter. Att vara skadad är mycket vanligt bland idrottare, och i de allra flesta fall läker skadan. Vårt mål är att alla unga idrottare ska kunna behålla sin passion och inte stoppas av skador i onödan!

basket_tjejjer.jpg
fotboll_killar.jpg

 

SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT, SÅ LÄNGE SOM MÖJLIGT.

Vi på Atleti lånar lite från Riksidrottsförbundets devis här om att så många som möjligt ska kunna ägna dig åt sin favoritsport så mycket och så länge som möjligt upp i åldern. Men det kan vara svårt att som ung idrottare undvika att drabbas av skador. Oftast läker skador i de yngre åldrarna av sig själva med lite vila. Men en del skador kan komplicera tillvaron för en ung, ambitiös atlet. Vissa saker, som hälsmärta efter träning, eller Severs syndrom som det egentligen heter, måste inte medföra månader av träningsuppehåll. Med hjälp av våra Atletihälkoppar kan de allra flesta fortsätta idrotta på samma nivå som tidigare, medan fötterna växer färdigt. Och chanserna ökar betydligt att man fortsätter sitt idrottande även i framtiden.

LÄS HÄR OM DU VILL VETA MER OM VÅR POLICY FÖR COOKIES

atleti_rgb_lightblue.png

Atleti är en klinik för idrottsskador med särskild inriktning på skadeproblematik bland barn och unga. Vi vänder oss främst till barn och ungdomar mellan 6 – 17 år som drabbats av idrottsrelaterade skador. Vårt team består av legitimerade fysioterapeuter och naprapater med lång erfarenhet av dylika skador och vi har ett nätverk av kvalificerade samarbetspartners som kan hjälpa er om det krävs mer omfattande insatser. Alla våra leverantörer har fått visa utdrag ur belastningsregistret.

bottom of page